×

RETURNARE PRODUSE- RENUNTAREA LA CUMPARARE

LEGISLATIE
Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform prevederilor OUG 34/2014.

CONDITII DE RETURNARE A PRODUSELOR
Cumparatorul isi poate exercita dreptul de a renunta la cumparare (dreptul de retragere din contract) fara penalitati si invocarea vreunui motiv in termen de 14 zile de la data la care Cumparatorul a intrat in posesia fizica a Produsului.
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost receptionat, putand fi desigilat, dar avand toate componentele si accesoriile cu care a fost livrat.
Nu se accepta pentru returnare produse utilizate sau care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobituri, zgarieturi, socuri, elemente lipsa, modificari, dezasamblari, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

EXCEPTII
Sunt exceptate de la exercitarea dreptului de retragere rezervele de tutun (care necesita conditii de depozitare aparte, cu privire la: temperatura, umiditate, miros si care prezinta un risc de deteriorare mai ridicat decat alte produse fara tutun), Produse care nu pot fi returnate, chiar si sigilate, din motive de protectie a sanatatii si igiena (in baza OUG 34/2014 art.16, alin. ,,d” si ,,e”).

PROCEDURA DE RETURNARE
Pentru exercitarea dreptului la retragere Cumparatorul va completa si transmite formularul de Retur, care poate fi descarcat accesand urmatoarea pagina (Formular de retur), urmand ca dupa completare formularul sa fie trimis Vanzatorului pe mail la adresa vanzari@tutunincalzit.ro, inainte de expirarea perioadei de retragere.
Vanzatorul va raspunde in termen de 5 zile cererii de retur cuprinsa in formularul completat de Cumparator. Daca sunt indeplinite conditiile de retur, Vanzatorul va confirma acest aspect Cumparatorului si, in termen de 3 zile lucratoare de la momentul confirmarii returului, Vanzatorul va trimite un curier pentru a ridica produsul ce urmeaza a fi returnat. Termenul este orientativ si este supus acelorasi conditii de la Termenul de livrare prevazute la pct. 6.4.
Costurile de transport pentru retur vor fi suportate de catre Cumparator.
Dupa constatarea starii produsului si validarea returului, Vanzatorul va rambursa suma platita pentru produs(e) prin transfer bancar in contul indicat in mod expres de Cumparator, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care a fost informat despre decizia Cumparatorului de a isi exercita dreptul de retragere.