×

FAQ - ÎNTREBĂRI FRECVENTE

1
Ce este sistemul de încălzire a tutunului (Sistemul Heat Not Burn)?

HNB este un sistem de încălzire a tutunului sau a amestecului fără tutun, conceput pentru fumătorii care au împlinit vârsta de 18 ani. Tehnologia se bazează pe încălzirea (la temperaturi între 250°C - 350°C, în funcție de dispozitiv) și nu pe arderea tutunului (care se produce la peste 800°C) eliberând astfel gustul natural și adevarata aromă a tutunului. Dispozitivele noastre funcționează numai cu rezerve de 7,2 mm x 42 mm - 7,5 mm x 45 mm disponibile în comerț.

Pentru a utiliza dispozitivul HNB, consumatorul trebuie să urmeze cațiva pași simpli:

  • Așezați stick-ul în aparat, porniți aparatul (urmând instrucțiunile fiecărui dispozitiv) care va vibra și va începe procesul de pre-încălzire.
  • Așteptați până când pre-încălzirea este completă (până la aprox. 15-20 de secunde după ce dispozitivul este pornit), apoi stiloul / aparatul (în funcție de dispozitiv) va vibra și LED-ul va lumina continuu.
  • Acum dispozitivul este gata de utilizare și va încălzi rezervele pentru aprox. 5' – 6’ în funcție de dispozitiv. La sfârșitul procesului de încălzire, dispozitivul se va opri singur.

Sistemul de încălzire a tutunului este o nouă modalitate de utilizare a tutunului. Tutunul sau amestecul fără tutun (plante naturale) nu arde (arderea se produce la peste 800°C) în timpul utilizării dispozitivului, ci doar se încălzește (la 250°C – 350°C, în funcție de dispozitiv). Utilizatorul inhalează aburul produs de dispozitiv simțind adevarata aromă a tutunului, spre deosebire de fumatul țigarilor obișnuite, când fumătorul inhalează fumul rezultat în urma arderii tutunului, fum care denaturează gustul și aroma tutunului.

Gudronul este o substanță nocivă care apare în urma arderii tutunului. Dispozitivele HNB încălzesc tutunul, nu il ard și prin urmare aerosolul generat prin încălzirea tutunului nu conține gudron.

Spre deosebire de țigări, HNB nu arde tutunul, ci îl încălzește. Acest lucru vă permite să simțiți gustul și aroma tutunului fără apariția niciunui miros neplăcut.

Nu, dispozitivele HNB nu sunt concepute pentru a fi folosite cu țigările obișnuite. Numai rezervele de tutun sau fără tutun (pe bază de plante), special concepute pentru utilizarea în dispozitivele de încălzire, sunt compatibile cu acestea.

În ansamblu, nu. Un stick (cu tutun sau fără tutun) este introdus în dispozitiv, dispozitivul este adus la buze și aerosolul rezultat din încălzirea rezervei de tutun este inhalat - la fel ca în cazul fumatului obișnuit. Inhalarea cu dispozitivele HNB este limitată în timp la 5’ – 6’ sau la 12 – 14 inhalari (pufuri), în funcție de dispozitiv.

Tehnic, da. Ambele dispozitive sunt fără fum, adică atunci când sunt utilizate nu există un proces de ardere ci numai de încălzire. Aproximativ vorbind, dispozitivul HNB este o țigară electronică modificată.Țigara electronică funcționează încălzind un lichid aromat (cu sau fără nicotină) și transformându-l în vapori. Dispozitivul HNB folosește stick-uri pe bază de tutun (cu nicotină) sau plante naturale-ceai (cu sau fără nicotină) care, prin încălzire la 250°C – 350°C eliberează aburul cu sau fără aromă de tutun și nicotină.

Da, dispozitivul dvs. trebuie încărcat. Pentru a face acest lucru, un cablu USB este inclus În pachet cu aparatul. O încărcare completă a bateriei este suficientă pentru 10-40 de sesiuni de fumat (în funcție de dispozitiv). Pentru a încărca dispozitivul, conectați cablul USB la portul de încărcare USB și conectați-l la adaptorul 220 V sau la conectorul USB de la computer. Procesul de încărcare durează în medie 1-3 ore (în funcție de dispozitiv) și este controlat de indicatoarele LED. Butonul funcțional vă va ajuta, de asemenea, să evaluați starea bateriei. Pentru a face acest lucru, apăsați și eliberați butonul (procedura poate diferi în funcție de dispozitiv – studiați instrucțiunile de utilizare ale dispozitivului).

Nu, pentru că nu există un proces de ardere ci de încălzire a rezervelor cu tutun/amestec din plante

Da. Utilizarea dispozitivelor HNB și a rezervelor de tutun care nu ard (ci se încălzesc) este permisă în toate unitațile Horeca, cu excepția cazului în care proprietarul acelui spațiu dispune altfel.

Dispozitivele HNB se curăță cu periuța sau bețișoarele incluse în pachet cu aparatul (în funcție de dispozitiv). Unele aparate sunt prevazute cu un program funcțional de auto-curățare (pentru activare, vă rugăm, consultați instrucțiunile de utilizare ale aparatului). Curățarea periodică a aparatului este indicată pentru a putea beneficia de gustul și aroma tutunului/amestecului din plante

Cu un design ultracompact sunt special concepute pentru a oferi consumatorului o nouă experiență a tutunului, cu diverse note și arome intense sau subtile. Utilizând rezervele de tutun și aparatele pentru încălzirea tutunului veți simți adevarata aromă a tutunului care nu este alterată de mirosul de fum

Experiența reală a fumatului fără nicotină, tutun și alte substanțe nocive. Ingredientul său principal este ceaiul negru și arome bogate de fructe, mentol.

Nu! Ele sunt destinate exclusiv utilizării lor împreună cu dispozitivele de încălzire a tutunului

Rezervele de tutun conțin elemente de plastic și trebuiesc reciclate în mod corespunzator.

Din magazinul nostru online www.tutunincalzit.ro.